Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ змінив норми проведення операцій через рахунки "лоро" банків Республіки Білорусь

30 серпня 2010, 14:30
1503
0
Реклама

Національний банк України постановою Правління від 18 серпня 2010 року № 391 вніс зміни в пункт 1 Постанови Правління від 30.04.2009 р. № 266 "Про проведення операцій в гривнах через кореспондентські рахунки банків Республіки Білорусь, відкриті в уповноважених банках України" .

Пункт 1 доповнений визначенням кореспондентських рахунків банків Республіки Білорусь, відкритих в гривнах в уповноважених банках, як "кореспондентських рахунків лоро".

Новими підпунктами 1.5 і 1.6 встановлено, що валюта України, наявна на таких рахунках "лоро" банків Республіки Білорусь, отримана від експорту товарів або послуг білоруськими підприємствами в Україну, по дорученнях банків Білорусі повинна використовуватися для оплати експорту товарів (і послуг) з України у Білорусь і на купівлю будь-якої національної валюти СНД на міжбанківському валютному ринку України.

При купівлі валюти СНД повинні дотримуватися вимоги пункту 4.4 Положень про відкриття і функціонування в уповноважених банках України рахунків банків-кореспондентів в іноземній валюті і в гривнах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини