Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначився з використанням засобів на енергозбереження

20 серпня 2010, 16:44
620
0
Реклама

Кабінет Міністрів України видав дві постанови, що стосуються розпорядження засобами державного бюджету, призначеними для енергозбереження.

Одним з них (постановою від 11.08.2010 р. № 702) затверджений порядок використання в 2010 році засобів на державну підтримку енергозбереження шляхом здешевлення кредитівдругим (постановою від 11.08.2010 р. № 704) - порядок використання засобів, призначених на підтримку заходів по виконанню Енергетичній стратегії України на період до 2030 року у галузі енергоефективності і відновних джерел енергії.

Постанова № 702 передбачає компенсацію (на основі конкурсупорядок проведення якого визначає НАЭР) витрат по сплаті відсотків за користування кредитами, узятими в 2010 році у гривні суб'єктами господарювання для реалізації енергоефективних проектів, зокрема, пов'язаних зі зменшенням об'ємів споживання природного газу. Компенсація надається у розмірі облікової ставки НБУдіючою на дату нарахування відсотків.

Постановою № 704 викладений у загальних рисах механізм використання засобів спеціального фонду держбюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання угоди про фінансування програми підтримки Енергетичної стратегії. Головним розпорядником цих засобів вказане НАЭР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини