Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінений Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів

17 серпня 2010, 16:55
1111
0
Реклама

Держказначейство і Міністерство фінансів України наказом від 27 липня 2010 року № 260 (який набуде чинності 22 серпня 2010 року) затвердили зміни до Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів .

Зокрема, в новій редакції викладений пункт 4.1 Порядку. Згідно з нею головні розпорядники засобів місцевих бюджетів і розпорядники засобів нижчого рівня до початку бюджетного року визначають мережу розпорядників нижчого рівня і одержувачів бюджетних коштів, складають її і подають в орган Держказначейства в порядку, визначеному Мінфіном. Орган Держказначейства перевіряє цю мережу (реєстри змін до мережі) на дотримання вимог порядку складання і вносить інформацію у базу даних мережі розпорядників.

Головний розпорядник засобів згідно нової редакції підпункту 4.5.2 на підставі виписки з особового рахунку (про перерахування коштів на витрати, передбачені місцевим бюджетом) готує і подає органам Держказначейства розподіл виділених бюджетних асигнувань на перерахування підвідомчим установам з урахуванням зареєстрованих фінансових зобов'язань.

Зміни в пункт 4.6.1 передбачають проставляння штампу скарбника "Сплачено" після зарахування засобів, передбачених на витрати, вказані в спецфонді місцевих бюджетів, і залишення екземплярів органу Держказначейства і органу, що склав розпорядження про виділення засобів. "Новим" пунктом 4.6.2 передбачено складання головним розпорядником розподілу виділених бюджетних асигнувань на підвідомчі установи на основі виписки з особового рахунку.

Цей розподіл підлягає перевірці казначейством і може бути повернено при невідповідності вказаних в нім сум залишкам на рахунках і залишкам невикористаних бюджетних асигнувань спецфонду. Якщо перерахування коштів відбувається по цільовому напряму той розподіл повинен містити позначку про призначення засобів.

Розподіли реєструються в Журналі реєстрації розподілу виділених засобів; після проведення зарахування на кожному екземплярі розподілу ставиться відмітка штампу скарбника про це. Дані розподілів відбиваються на рахунках, відкритих по рахунках позабалансового обліку.

Для безготівкових перерахувань платежів з рахунків і на рахунки, відкриті на балансі одного органу Держказначействавикористовуються меморіальні ордерискладені на підставі платіжних доручень розпорядників засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини