Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кількість продажів рухомого майна в цілях сплати НДФЛ продавець визначає сам

11 серпня 2010, 14:20
1239
0
Реклама

Державна податкова адміністрація України в листі № 9003/5/17-0216 виклала своє бачення правил оподаткування з прибутків фізичних осіб при нотаріальному оформленні продажу рухомого майна.

Розмір підмета сплаті податку складає 15% від об'єкту оподаткування - отриманого доходу. По деяким видам рухомого майна - 1%якщо воно продається не частіше за один раз в рік. Така ставка застосовується при продажі легкових автомобілів, мотоциклів, моторолерів або моторних (вітрильних) човнів.

При цьому кількість продажів рухомого майна впродовж року вказується власником у заяві при нотаріальному оформленні договору, про що також вказується в договорі (не дивлячись на те, що ця умова оподаткування, а не умова договору, по якому досягли згоди сторони).

У разі ненадання продавцем нотаріусові інформації про більше, ніж одному продажу вказаних об'єктів впродовж року, продавець нестиме усю фінансову відповідальність за несплату податку на основі підпункту "б" пункту 20.2 Закону "Про податок з прибутків фізичних осіб" .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини