Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підтримав ратифікацію Конвенції, що захищає персональні дані при їх автоматичній обробці

27 липня 2010, 16:23
1063
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 2438 - VI (прийнятий на основі проекту № 170)що ратифікує Конвенцію про захист осіб відносно автоматизованої обробки даних особистого характеру і Додаткового протоколу до неї.

Метою Конвенції є забезпечення права кожного на недоторканість приватного життя. Вона застосовується до файлів даних особистого характеру (будь-якій інформації, що стосується конкретної фізичної особи) для автоматизованої обробки і до автоматизованої обробки даних особистого характеру в державному і приватному секторах.

Нормы Конвенции встановлюють обов'язок держав, що ратифікували її вживати заходи до захисту даних особистого характеру, містять вимоги до їх якості. А також закріплюють право особи знати про існування файлу даних на нього і знати про "контролерові файлу" і його місцезнаходженні, отримувати ці дані в доступній для розуміння формівимагати виправлення або знищення даних, отриманих з порушенням закону.

Конвенція ратифікована парламентом з обмовками. Так, Україна не застосовуватиме її до персональних даних, що обробляються фізичними особами виключно для особистих потреб. Зате, навпаки, стане застосовувати документ і до тих файлів персональних даних, які не обробляються автоматичноа також до інформації про групу осіб (асоціацій, фондів, компаній, корпорацій і так далі), незалежно від того, чи має ця група осіб статус юридичної особи.

Закон про ратифікацію набуде чинності одночасно з Законом "Про захист персональних даних" (з 2011 року).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини