Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки планує впровадити тимчасове ввезення товарів з частковим звільненням від податків

26 липня 2010, 16:19
1375
0
Реклама

Міністерство економіки запланувало зміни в оподаткуванні товарів, що тимчасово ввозяться на територію України. Що відповідає проект Закону обнародуваний на сайті Міністерства.

По-перше, пропонується змінити абзац 4 статті 206 Митного кодексу (далі - ТК). Дозвіл на тимчасове ввезення на митну територію України під зобов'язання про зворотне вивезення планується допускати відносно товарів, що ввозяться у зв'язку з будь-ким торговою (зараз - комерційною) операцією, ввезення яких сам по собі не являється торговою операцією.

По-друге, Міністерство пропонує встановити можливість тимчасового ввезення частковим звільненням від оподаткування для товарів, не включених в переліки, визначені в статтях 117, 119 і 206 ТК і в Конвенції про тимчасове ввезення. КМУ встановлюватиме перелік товарів і випадків, коли таке ввезення неможливе.

При такому тимчасовому ввезенні товарів (окрім підакцизних) на митну територію України для використання у виробництві або виконанні робіт, за кожен повний або неповний місяць заявленого терміну перебування товарів на території України сплачується 3% суми ввізної миты і 3% суми ПДВякі потрібно було б платити при ввезенні для випадку випуску товарів в звернення.

Загальна сума сплаченого ввізного мита і ПДВ при ввезенні з частковим звільненням від оподаткування не повинна перевищувати суму, що підлягає сплаті при ввезенні товарів поза режимом часткового звільнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини