Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пропонує не випускати з України без документів для в'їзду до країни дотримання

23 липня 2010, 12:49
1304
1
Реклама

Президент України вніс на розгляд парламенту законопроект № 7010що встановлює відповідальність перевізників, що здійснюють міжнародні пасажирські перевезення.

Проект пропонує внести зміни ст. 14 Закону "Про пограничний контроль": ввести нову основу обмеження права виїзду за кордон України - відсутність необхідних документів для в'їзду у країну дотримання.

Документом передбачені зміни в ряд законів, якими встановлюється обов'язок перевізників при повітряних, морських, залізничних і автомобільних міжнародних перевезеннях до початку перевезення перевірити у пасажирів наявність усіх необхідних документів для в'їзду до країни дотримання. При відмові пасажира від пред'явлення цих документів перевізник зобов'язаний буде відмовити в перевезенні. При цьому на нього не покладається відповідальності за заподіяний пасажирам шкода.

В той же час, змінами до Закону "Про відповідальність за повітряні перевезення пасажирів через держкордон без належних документів для в'їзду до України" передбачена відповідальність перевізника, що не перевірило наявність документів для в'їздуу вигляді штрафу за кожного пасажира, що не має таких документів, в розмірі від 8500 до 17000 гривен, але не більше 340000 гривен за одне перевезення.

Перевізник може бути звільнений від відповідальності тільки у тому випадку, якщо доведе, що у нього були достатні підстави вважатищо усі необхідні для в'їзду документи у пасажира є.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини