Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати від БЮТ пропонують ВР підтримати вітчизняне з/х машинобудування

22 липня 2010, 16:21
503
0
Реклама

Група депутатів від БЮТ (Юрій Одарченко, Володимир Скубенко і Євгеній Шаго) розробила законопроект (зареєстрований під № 7008) про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для аграріїв.

Проект передбачає можливість введення (рішенням Кабінету Міністрів) на підприємствах машинобудування для АПК тимчасовій державній адміністрації (процедури нагляду і адміністрування) у ряді випадків, серед яких - відкриття справи про банкрутство відносно таких підприємств і ухвалення рішення про це Верховною Радою за підсумками розслідування, проведеного парламентською тимчасовою слідчою комісією.

На час здійснення повноважень тимчасової державної адміністрації, згідно з проектом, може вводитися мораторій (терміном не більше 3 місяців) на задоволення вимог кредиторів до таких підприємств.

Під час дії мораторію будуть заборонені стягнення на підставі старанних документів і застосування заходів забезпечення для стягнень. Також в цей час не нараховуватимуться неустойка (штраф, пеня), інші фінансові і економічні санкції за неналежне виконання зобов'язань.

Проте зобов'язання по сплаті податків, виплаті зарплат, авторських винагород, відшкодуванню заподіяного життю і здоров'ю працівників шкоди підлягатимуть виконанню незалежно від мораторію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини