Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки ініціює зміну процедури банкрутства

20 липня 2010, 09:00
820
0
Реклама

Мінекономіки розробило законопроектпокликаний удосконалити процедуру банкрутства.

Проект спрямований, в основному, на скорочення тривалості справ про банкрутство, що тривають в середньому по 5 років. Документом пропонується покласти на суд обязанностьи самостійно оприлюднити інформацію про порушення справи про банкрутство, а також заборонити оскарження визначення про відкриття справи про банкрутство.

Оскарження судових рішень судів першої інстанції в справі про банкрутство не припиняє провадження у справі у першій інстанції за загальним правилом. Виключення - передбачені законом випадки: зокрема, оскарження рішення про визнання (невизнанні) вимог кредиторів, розмір яких складає більше 25% від загального розміру визнаних боржником грошових зобов'язань на час розгляду скарг апеляційним судом.

Припиняють розгляд справи в суді першої інстанції, згідно з проектом, і оскарження рішень про визнання боржника банкротом, про відкриття ліквідаційної процедури, про призначення арбітражного керівника, про введення процедури санації

Визначений термін розпорядження майном боржника (12 місяців). Перехід від процедури розпорядження майном до санації, згідно з пропонованими змінами, можливий лише за наявності плану санації (інакше - ліквідація). Встановлений максимальний термін санації у 18 місяців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини