Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд виклав порядок гарантування ним позик для інвестиційних і інноваційних проектів

16 липня 2010, 15:19
638
0
Реклама

16 липня 2010 року набувають чинності Порядок і умови надання в 2010 році державних гарантій по виконаннях боргових зобов'язань по запозиченнях суб'єктів господарювання державного сектора економіки, у тому числі Державної інвестиційної компанії і Державної інноваційно-фінансової кредитної установи.

Останні повинні використовувати запозичення тільки для кредитування суб'єктів господарювання на конкурсних умовах. Ставка за такими кредитами не має бути менше ставки по запозиченнях, притягнених під держгарантію.

Державні гарантії торкаються виключно запозичень для фінансування інвестиційних, інноваційних, інфраструктурних і інших проектів розвиткущо мають стратегічне значення для української економіки.

Суб'єкти господарювання для надання їм держгарантії розробляють проектна пропозиція і подають в Мінекономіки для оцінки його ефективності. При позитивному рішенні Мінекономіки проект з документами подається далі на конкурс в Держінвестицій, а після його проходження - на розгляд створеної КМУ комісії.

Після пропозицій комісії про доцільність підтримки проекту він додатково узгоджується з Мінфіном і Мінекономіки і передається на остаточний розгляд в Кабмін.

За підсумками розгляду питання полягає договір на випадок виконання державою гарантійних зобов'язань суб'єкта держсектора економіки. У договорі передбачається сума плати за отримання держгарантіївідшкодування витрат держбюджету у зв'язку з виконанням зобов'язань і пеня за кожен день прострочення відшкодування витрат.

Порядок і умови не поширюються на надання державних гарантій по виконанню зобов'язань по запозиченнях для проектів соціального і економічного розвитку України, підтримуваних міжнародними фінансовими організаціями. Процедура надання таких гарантій регулюється Порядкомзатвердженою постановою КМУ № 1027 від 26.11.2008 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини