Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ затвердив процедуру узгодження запозичень для підприємств з держчасткою

16 липня 2010, 11:40
499
0
Реклама

Затверджена урядом (постановою від 7.07.2010 р. № 563) процедура узгодження запозичень підприємствами (не менше половини статутного капіталу яких - держвласність), а також забезпечень їх виконання поручительством або гарантією набуває чинності 16 липня 2010 року.

Вона викладена в тому, що відповідає Порядку на 2010 рікщо стосується держпідприємств, а також господарських суспільств, акціонерних холдингових компаній (окрім банків), і їх дочірніх підприємств.

Під запозиченнями розуміються операції, що оформляються кредитним договором, договором позики, а також випуском облігацій, у зв'язку з чим виникають зобов'язання по поверненню засобів.

Для таких зовнішніх, а також довгострокових (більше року) внутрішніх запозичень (і забезпечень їх виконання) узгодження повинне проводитися з Мінфіном. Для внутрішніх короткострокових - з суб'єктом управління об'єктами держвласності.

В порядку викладений перелік необхідних для узгодження документів, копії яких, завірені підписом керівника підприємства, скріпленим друком, подаються для узгодження разом з відповідною заявою. Рішення про узгодження приймається впродовж 30 робочих днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини