Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Королівська пропонує створити зони вільного підприємництва, захищені по периметру

15 липня 2010, 16:50
621
0
Реклама

Наталія Королівська запропонувала створити в Україні зони вільного підприємництва (ЗСП). Відповідний проект Закону "Про розвиток підприємницької діяльності" зареєстрований в парламенті під № 6703.

За проектом ЗСП признається частина території України у межах адміністративно-територіальної одиниці (села, селища, міста), на якій встановлюється упродовж певного періоду часу спеціальний правовий режим підприємницькій діяльності (сприятливий бізнес-клімат).

Критерії і показники для визначення зони встановлюватимуться урядом. Ініціаторами ж визначення зони можуть виступати органи місцевого самоврядування, Рада міністрів АРК і місцеві держадміністрації.

Проект передбачає звільнення на 10 років від оподаткування прибуткуотриманою від реалізації інвестиційних проектів, зареєстрованих в порядку, визначеному пропонованим Законом, а також 50 % відшкодування (за рахунок засобів Фонду соцстрахування на випадок безробіття) витрат на створення 1 робочого місця.

Окрім цього, документом планується впровадження на території ЗСП митного режиму спеціальної митної зони з особливостями оподаткування товарів, що ввозяться виключно для інвестиційних проектів.

У зв'язку з останнім і "для запобігання несанкціонованому і неконтрольованому проникненню на територію, на якій запроваджено режим спеціальної митної зони, або за її межі фізичних осіб, транспортних засобів, а також ввезенню та вивезенню товарів" територію ЗСП за проектом будуть захищати по периметру (ст. 10 проекту Закону) і улаштовувати за вимогами, встановленими митницею.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини