Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ розробила новий Уніфікований формат "електронної" взаємодії з платниками податків

15 липня 2010, 09:00
1458
0
Реклама

Державна податкова адміністрація наказом від 12 липня 2010 року № 499 ствердила новий Уніфікований формат транспортного сполучення при інформаційній взаємодії платників податків і податкових органів в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв'язку з використанням електронного цифрового підпису.

Формат застосовується при обміні електронними документами між платниками і податковою. Сам обмін здійснюється за допомогою транспортного сполучення і складається з реквізитів повідомлення і транспортного контейнера, що містить зашифровані дані (електронні звіти і квитанції).

Квитанції (створені податковими органами) про прийняття електронних документів самі є електронним документом і передаються платникові в тому ж вигляді уніфікованого формату транспортного сполучення.

Обмін інформацією між платниками податків і податковими органами згідно з документом (Уніфікованому формату) може йти шляхом передачі електронного документу як безпосередньо на електронному носії (дискеті, флэш-накопителе)так і телекомунікаційними каналами зв'язку.

Документ містить вимоги до криптографічного захисту інформації, схему уніфікованого транспортного сполучення, вимоги до структури транспортного сполучення, що передається телекомунікаційними каналами зв'язку, вимоги до структури транспортного контейнера.

Уніфікований формат транспортного сполучення підтримує усі діючі типи електронних документів інформаційної взаємодії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини