Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують розглянути новий закон про автотранспорт і вилучити таксометри з переліку РРО

14 липня 2010, 15:51
1616
0
Реклама

Нову редакцію Закону "Про автомобільний транспорт" запропонував законопроектом № 6700 народний депутат від фракції БЮТ Михайло Волынец.

Проектом, окрім державного, передбачений громадський контроль (громадські колегії з питань таксоперевозок) на автомобільному транспорті. Запропоновано ввести посаду громадського інспектора по контролю у сфері надання послуг таксомоторів з правом складати протоколи про админправонарушениях.

Згідно нової редакції Закону ліцензії на господарську діяльність за поданням послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі і ліцензійні картки (на кожен транспортний засіб - одна) видаються строком на 5 років.

Інформаційно-диспетчерські служби реєструватимуться в Реєстрі цих служб (станцій, пунктів, центрів). Ведення Реєстру, згідно з проектом, покладається на виконавчі органи місцевих рад. Ці служби (по міжнародних і внутрішніх перевезеннях) за проектом можуть надавати свої послуги виключно ліцензованими перевізникам.

Для водіїв автобусів, таксі, легкових автомобілів під замовлення передбачено зобов'язання зупиняти транспортний засіб на вимогу посадовців урядового органу управління з питань контролю на автомобільному транспорті. Причому для таксі і легкового автомобіля - якщо вказані особи проводять перевірку спільно з державною автотехнічною інспекцією.

Водій легкового автомобіля, не улаштованого як таксі і що не має ліцензійної картки, не може використовувати стоянку таксіа водій таксі не можете її використовувати у разі відсутності копії паспорта стоянки, завіреної автомобільним перевізником.

Зміною в Закон про РРО електронний таксометр проектом пропонується вилучити з переліку реєстраторів розрахункових операцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини