Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки має намір врегулювати внутрішню торгівлю - розроблений відповідний законопроект

13 липня 2010, 14:47
613
0
Реклама

Міністерство економіки розробило черговий проект нового Закону "Про внутрішню торгівлю", покликаного врегулювати відношення між суб'єктами господарювання і органами державної і місцевої влади в процесі здійснення торгової і виробничо-торгової діяльності.

Проект Закону встановлює деякі нормативи здійснення торгової діяльності, припускає установа єдиного контролюючого органу у сфері внутрішньої торгівлі на базі Госценинспекции і Держспоживстандарту, а також встановлення єдиних правил торгівлі, що включають у тому числі вимоги по пожежній безпеці, захисту прав споживачів, охороні праці.

Торгову діяльність на торгових площах понад 400 кв. метрів за проектом можуть здійснювати лише юридичні особи. Нестаціонарні об'єкти торгівлі можуть розміщуватися лише на період часу і в місцях, визначених органами місцевого самоврядування.

Документом передбачена звітність суб'єктів господарювання про результати господарської діяльності, облік об'єктів торгівлі і ресторанного господарства на певній території, особливості торгівлі на ринках і ярмарках, особливості укладення договорів у сфері торгівлі. Останніми встановлений обов'язок постачальників і суб'єктів роздрібної торгівлі робити висновок письмові договори з усіх питань, "що має відшкодувальний характер".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини