Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді планують підвищення пенсії льотному складу і бортпровідникам

12 липня 2010, 16:07
2861
0
Реклама

Депутати українського парламенту Олексій Логвиненко (БЮТ) і Володимир Потапов (ПР) законопроектом № 6688 вирішили відновити справедливість в пенсійному забезпечення членів льотних екіпажів повітряних судів цивільної авіації.

Розмір пенсії бортпровідникам цивільній авіації проектом пропонується обчислювати так само, як і іншим членам льотних екіпажів. Досі вони отримують меншу пенсію, не дивлячись на те, що за європейськими стандартами і згідно ст. 35 Повітряного кодексу України відносяться до льотного складу і виконують роботу особливо шкідливу (за даними аналізу умов праці льотного складу цивільної авіації).

Також за проектом пенсії особам льотних екіпажів (що виконує спеціальні роботи в польотах), що призначаються з 1 січня 2004 року на загальних підставахнезважаючи на підвищені - у розмірі 42% - сплачувані за них страхові внески, призначатимуться відповідно до ст. 53 Закони "Про пенсійне забезпечення"без обмежень, встановлених ст. 27 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини