Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент пропонує "ринковий нагляд і контроль"

12 липня 2010, 15:06
833
0
Реклама

Президент України вніс на розгляд Верховної Ради під № 6694 проект Закону "Про ринковий нагляд і контроль продукції".

Згідно із законопроектом метою ринкового нагляду буде відповідність ринкової продукції встановленим вимогам і забезпечення її безпеки для суспільства. Нагляд не буде якоюсь додатковою (до вже існуючих) системою держнагляду за господарською діяльністю, а "замінить існуючий нагляд за дотриманням стандартів, норм і правил".

При цьому закон не торкається контролю за дотриманням існуючих спеціальних вимог до конкретних видів продукції (у тому числі - технічних стандартів)передбачених як законами, так і підзаконними актами. Зате ринковий нагляд може згідно з проектом проводитися у тому числі і за продукцією, виготовленою виробником для власних потреб, якщо інші закони (і підзаконні нормативно-правові акти), містять вимоги до такої продукції.

Законопроект не поширюватиметься на нагляд за наступною продукцією (серед іншого) : харчовими продуктами, добавками, ароматизаторами і так далі, спиртом, алкоголем і тютюновими виробами, лікарськими засобами і ветеринарними препаратами, наркотичними і психотропними засобами; а також за послугами і роботами.

Нагляд здійснюватиметься спеціальними органами ринкового нагляду. У пропонованих проектом змінах в КоАП передбачено встановленням адмінвідповідальності за недотримання вимог цих органів. Майбутній закон розрахований на застосування вже з 1 січня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини