Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З рейдерством боротимуться встановленням нових карних покарань

9 липня 2010, 14:49
968
0
Реклама

Законопроект № 6686 про встановлення карної відповідальності за діяння, що ведуть до протиправного поглинання підприємств (рейдерство), запропонований групою народних депутатів з фракції БЮТ.

Парламентарі пропонують зробити карним злочином порушення порядку ведення Єдиного державного реєстру юрособ і фізосіб-підприємців (внесення реєстратором свідомо неправдивих відомостей, умисне знищення ним і іншими посадовцями документів і комп'ютерних файлів).

Планують доповнити Карний кодекс і статтею про фальсифікації рішень загальних зборів акціонерів і органів управління господарського суспільствапередбачивши відповідальність за внесення свідомо неправдивих відомостей до протоколу (витягання з нього) загальних зборів або засідання виконавчого органу, в списки осіб, що беруть участь у зборах; проведення свідомо невірного підрахунку голосів.

Розслідувати згадані злочини будуть, відповідно до проекту, органи внутрішніх справ. Документом передбачається також посилення покарання по ст.223-2 УК - за порушення порядку ведення реєстру власників іменних цінних паперів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини