Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені правила подачі в ГКЦБФР даних по веденню реєстрів іменних цінних паперів

1 липня 2010, 13:30
785
0
Реклама

Комісія з цінних паперів і фондового ринку рішенням від 7 квітня 2010 року № 380 затвердила зміни до Положенню про складання адміністративних даних по здійсненню діяльності по веденню реєстрів власників іменних цінних паперів і наданню відповідних документів в Державну комісію з цінних паперів і фондового ринку.

Змінами, що набувають чинності 1 липня 2010 рокурозділяються поняття власника пакету акцій і номінального утримувача пакету акцій; інформація, що подається реєстраторами ГКЦБФР розділяється на щоквартальну і нерегулярну (раніше існуюча необхідність подавати відомості щорічно скасована). Міняється поняття нерегулярною інформації.

До останньої, згідно пункту 2.5 Положеньтепер відносяться: зміни на особовому рахунку (відкриття, закриття) власника (чи номінального утримувача) пакету акцій, внаслідок яких пакет акцій став складати 10 і більше % статутного капіталу емітента або став менше 10% статутного капіталу; зміни на особовому рахунку власника або номінального утримувача пакету акцій, внаслідок яких пакет збільшився в об'ємі від 10% до 100% капіталу (чи зменшився в об'ємі від 100% до 10%).

Також до нерегулярної інформації відносяться відомості про передачі системи реєстру власників іменних цінних паперів; прийнятті (отриманні або формуванні) системи реєстру власників; проведенні корпоративної операції, внаслідок якої сталися зміни на особовому рахунку власника (чи номінального утримувача) пакету акцій, пов'язані з анулюванням, зміною номінальної вартості іменних цінних паперів, іншими змінами умов випуска паперів.

Електронна форма документів, що містять нерегулярну інформацію, подається по електронній пошті на дату її виникнення. Прийнятою вона вважається з моменту відправки Комісією в тому ж порядку реєстраційного номерапід яким документ прийнятий. Паперова форма документів з нерегулярною інформацією подається разом з щоквартальними документами з вказівкою на кожній сторінці реєстраційного номера, під яким прийнята електронна версія.

У разі придбання права власності на пакет акцій державою реєстратор впродовж 3 робочих днів з дати внесення змін до особового рахунку зобов'язаний повідомити про це Комісію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини