Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця роз'яснила, які порушення можна вважати "серйозними" для застосування Конвенції МДП

30 червня 2010, 15:52
788
0
Реклама

Державна митна служба в листі від 23 червня.2010 року № 11/11-10.19/6129-ЕП виклала рекомендації, якими слід керуватися регіональним митницям при застосуванні ст. 38 Митній конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП (Конвенція МДП) 1975 року.

Рекомендації дані у зв'язку з тим, що вітчизняне законодавство не містить поняття "серйозних порушень" митних законів або правил, вживаних при міжнародному перевезенні вантажів. А саме такі порушення дають основу, згідно із згаданою статтею документу, позбавляти права користування постановами Конвенції МДП.

Під серйозними порушеннями законів стосовно Конвенції МДП Держмитслужба вважає за доцільне розуміти злочини, віднесені УК до тяжких і особливо тяжких (статті 201, 305 УК - контрабанда, у тому числі наркотичних засобів).

До серйозних порушень правил при міжнародному перевезенні вантажів Держмитслужба відносить правопорушення, вказані в статтях Митного кодексу (ТК)санкції яких містять покарання у виді конфіскації товарів і транспортних засобіві ст. 355. Остання встановлює відповідальність за дії, спрямовані на звільнення або зменшення розміру податків і зборів.

У окремих конкретних випадках, з урахуванням усіх обставин, у тому числі систематичностіможуть бути визнані серйозними порушеннями правил і правопорушення, передбачені статтями 331, 332, 337, 338 ТК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини