Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для ринку финуслуг "мовчазної згоди" немає, а мораторій на перевірки вводиться тільки законом і актами Госфинуслуг

29 червня 2010, 16:57
683
0
Реклама

Госфинуслуг в листі від 12 квітня 2010 року № N 4653/44-6 роз'яснила дію принципу мовчазної згоди при видачі нею документів дозвільного характеру, а також питання мораторію на держнагляд (контроль) у сфері финуслуг.

Так, принцип мовчазної згоди не використовується при видачі Комісією дозвільних документів, оскільки, відповідно до Законом від 11.02.2010 р. № 1869 - VIна стосунки державного регулювання ринку фінансових послуг дія Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" № 2806 - IV не поширюється. З іншого боку, нормативно-правові акти Госфинуслуг також не містять норм, що засновують цей принцип.

Порядок здійснення контрольних функцій за ринком финуслуг, зокрема, періодичність і умови інспекції фінансових установ, їх споріднених і афільованих осіб, питання дії мораторію, що вводиться підзаконними актами, встановлюється Законом "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" № 2664 - III (на основі ст.ст. 20, 30 Закону) і відомчими актами Госфинуслуг. Так вважає Комісія, оскільки під дію загального Закону про держнагляд - "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" - финуслуги не підпадають (частина 2 ст. 2 Закони).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини