Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила порядок заповнення податкової декларації у зв'язку зі змінами в пункті 7.7.2 Закону про ПДВ

22 червня 2010, 17:10
3583
0
Реклама

Державна податкова адміністрація листом № 12096/7/16-1117 повідомила про порядок відображення податкових операцій у зв'язку з набуттям чинності 16 червня 2010 року Закону № 2275 - VIяким припинена дія підпункту б пункту 7.7.2 Закону про ПДВ.

Замість припиненого діє інша редакція пункту. Відповідно до неї, якщо в наступному податковому періоді сума, розрахована по пункту 7.7.1 Закону (що підлягає сплаті до бюджету або бюджетному відшкодуванню) має негативне значення, то: залишок негативного значення після бюджетного відшкодування включається до складу податкового кредиту кожного наступного податкового періоду лише в частині фактично сплаченою (одержувачем постачальникам товарів і при імпорті) суми податку і включається в розрахунок бюджетного відшкодування наступного звітного періоду.

Залишок негативного значення, по якому не проведені розрахунки з постачальниками, відбивається в податковій декларації окремим рядком для визначення суми податку, яка може підлягати відшкодуванню в частині сплачених сум податку в наступних звітних періодах. Залишок негативного значення після бюджетного відшкодування відбивається в декларації по ПДВ окремим рядком і включається до складу податкового кредиту, починаючи з першого звітного періоду 2011 року.

Тому, значення рядка 26 включається в рядок 23.2 декларацій наступного звітного періоду тільки в частині сум податку, сплачених постачальникам в попередніх податкових періодах, і в обов'язковому порядку враховується при визначенні сум податку, що підлягають відшкодуванню з бюджету (рядок 25.1 або 25.2), починаючи із звітності за червень 2010 рокуа залишок рядка 26, в частині сум податку, по яких немає розрахунків з постачальниками, зберігається в цьому рядку до формування податкової звітності за той звітний період, в якому розрахунки будуть проведені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини