Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпожнадзор: коли потрібний дозвіл на відкриття літніх майданчиків громадського харчування

22 червня 2010, 16:16
1009
0
Реклама

Державний департамент пожежної безпеки в листі від 26 квітня 2010 року № 36/1/2458 зупинився на питаннях отримання дозволу на початок роботи літніх майданчиків заклад громадського харчування, а також, можливості початку робіт на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства.

На думку Департаменту, згідно пункту 11 постанов КМУ від 14.02.2001 р. № 150прийняте в експлуатацію державною комісією за участю представника органу державного пожежного нагляду заклад громадського харчування не повинно отримувати ніякого окремого дозволу на початок роботи літнього майданчика, якщо така була передбачена в проектній документації. Але не звільняє від отримання дозволу узгодження паспорта прив'язки (розміщення) малої архітектурної форми - літнього майданчика.

На підставі декларації відповідності може почати свою роботу заклад громадського харчування, розрахований на одночасне перебування в йому не більше 50 чоловікякщо воно розміщується не на території (чи усередині) взрывопожароопасного об'єкту або об'єкту з масовим перебуванням людей (частина 9 ст. 10 Закону "Про пожежну безпеку"). Декларація подається не пізніше, ніж за 10 днів до початку відповідної діяльності закладу, в орган пожежного нагляду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини