Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли і як платити податки за переоформлення "гуманітарних" автомобілів для інвалідів

17 червня 2010, 16:26
2170
0
Реклама

Держмитслужба ствердила наказом № 569 від 3 червня 2010 року Узагальнювальне податкове роз'яснення по сплаті податків і зборів при відчуженні автомобілів, визнаних гуманітарною допомогою.

Законом № 2134 - III "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про регулювання ринку автомобілів в Україні" передбачено нерозповсюдження вимоги про сплату податків і зборів у випадку відчуження або передачі у володіння, користування, розпорядження автомобілів, заздалегідь ввезених в Україну без сплати податків, на випадки, передбачені Законом "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

Держмитслужба вважає, що таким випадком є перереєстрація транспортного засобу на члена сім'ї інваліда або дитини-інваліда (після їх смерті), яким вони були надані безкоштовно, у тому числі були визнані гуманітарною допомогою, якщо інвалід користувався автомобілем більше 10 років.

У інших випадках такої перереєстрації податки і збори мають бути сплачені членами сім'ї інваліда по ставках, що діяли на момент здійснення митного оформлення автомобіля. Реквізити для зарахування сум податків можуть бути отримані в митниці оформлення автомобіля в якості гуманітарної допомоги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини