Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстрахування по втраті працездатності уточнив розмір штрафу за невчасність внесків

17 червня 2010, 15:26
684
0
Реклама

Старанна дирекція Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності розглянула звернення про застосування штрафних санкцій у разі несвоєчасної сплати страхових внесків в листі № 5-31-793.

Згідно ст. 23 Закони № 2240 "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням" несвоєчасно або не в повному об'ємі сплачені страхувальниками страхові внески мають наслідком санкції, передбачені ст. 30 того ж Законуяка передбачає відповідальність у тому числі по страхових внесках, що сплачуються застрахованими особами через рахунки працедавців.

Санкція ст. 30 передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 50% суми, що підлягає сплаті у вигляді страхових внесків за увесь період, що пройшов з дня узяття страхувальника на облік.

У разі браку коштів для виплати зарплати і страхових внесків (сплачуваних в день виплати зарплати) в повному об'ємі, нарахування останніх на зарплату і перерахування до Фонду робиться пропорційно сумам зарплати.

Якщо зарплата виплачена, а страхові внески не перераховані, органи Фонду мають право застосувати штраф в розмірі половини "суми, що підлягає сплаті у вигляді страхових внесків".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини