Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ наділив Положенням Міжвідомчу комісію, покликану боротися з рейдерами

15 червня 2010, 17:00
545
0
Реклама

Кабінет Міністрів України своїм постановою № 424 від 9 червня 2010 року вніс зміни в постанова № 257 від 21.02.2007 р.затвердивши новий склад Міжвідомчої комісії з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств, а також Положення про цю комісію.

Згідно з Положенням Комісія є постійно діючою дорадчим органом при КМУ, покликаним забезпечити координацію дій державних органів в питаннях протидії рейдерським захопленням, формувати державну політику і розробляти комплекс заходів з протидії рейдерству. На неї покладається розробка законопроектів в цій області і інформування громадськості про факти протиправного поглинання і захоплення підприємств.

Для виконання згаданих завдань Комісію наділили у тому числі правом отримувати не лише від органів держвлади і самоврядування, але і від підприємств, установ, організацій інформацію дуже широкої тематики - "необхідну для виконання покладених на неї завдань"під яку при необхідності можна підвести усе. Представники підприємств і організацій можуть також притягуватися до її роботи (за згодою керівництва) разом з представниками правоохоронних органів.

Число членів Комісії Положенням не визначене. Головою її є віце-прем'єр-міністр України, у функціональні повноваження якого входить підвідомчий Комісії круг питань. Засідання Комісії повинні проводитися не рідше за один раз в три місяці, вона правомочна при присутності на засіданні більше половини складу. Рішення приймаються простим більшістю присутніх і є обов'язковими для органів державної влади (але не для судів).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини