Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: підприємницька діяльність по установці вікон і дверей підлягає ліцензуванню

15 червня 2010, 15:20
1225
1
Реклама

Держкомпідприємництва листом № 4679 роз'яснив питання ліцензування деяких видів підприємницької діяльності у будівництві.

Не дивлячись на те, що ліцензування будівництва, згідно частини 2 ст. 2 Закони "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"може здійснюватися тільки на підставі законурегулюючого діяльність в цій сфері (а законодавство на даний момент не містить положення про необхідність ліцензування робіт по установці підвісних стель, вікон, вітрин, вітражів, зенітних ліхтарів, дверей, воріт), Комітет дає укладення про необхідності отримання ліцензії для здійснення вищеперелічених видів робіт.

Основою для цього послужила передбачена ст. 17 Закону "Про архітектурну діяльність" необхідність ліцензувати господарську діяльність, пов'язану із створенням об'єктів архітектури, і наявність цих видів робіт в переліку - доповненні до Ліцензійним умовам здійснення господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури (затвердженим наказом Минрегионстроя № 47 від 27.01.2009 р.).

Порядок ліцензування затверджений постановою КМУ № 1396 від 5 грудня 2007 року. Ліцензування торгівлі металопластиковими вікнами і натяжними стелями не передбачено.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини