Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ уточнила круг платників і базу обкладення збором на розвиток виноградарства

15 червня 2010, 12:01
581
2
Реклама

Державна податкова адміністрація в листі № 5839/7/21-0117 уточнила питання порядку обкладення збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства у зв'язку зі змінами, внесеними Законом "Про внесення змін до Закону України "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства""діючим з 2010 року.

Відповідно до змін, платниками збору є усі суб'єкти підприємництва, реалізовуючі алкогольні напої і пиво у торговій мережі і мережі громадського харчування, при цьому виробники алкогольних напоїв і пива платять збір тільки при роздрібній реалізації цих товарів безпосереднім споживачам у рамках власного виробництва. При постачанні ними цих товарів суб'єктам торгівлі (як оптовою, так і роздрібною) збір не платиться.

Об'єктом обкладення збором є виручка, під якою розуміється товарообіг, отриманий на усіх етапах реалізації. Не виключаються і операції, по яких не передбачена грошова оплата.

Податкове зобов'язання по збору виникає після здійснення обороту і отримання виручки, на суму якої збір і нараховується.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини