Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕ прокоментувала застосування "зеленого" тарифу для вітрової електроенергетики

14 червня 2010, 15:26
633
0
Реклама

Національна комісія регулювання електроенергетики в листі № 2967/23/17-10 зупинилася на деяких питаннях застосування "зеленого" тарифу.

Зокрема, НКРЕ вказала, що коефіцієнт "зеленого" тарифувживаний при визначенні тарифу для виробників електроенергії з енергії вітру об'єктами, сумарна величина встановленої потужність усіх ветроустановок яких перевищує 2000 кВт, встановлюється на рівні 2,1.

Розмір такого тарифу не може бути меншим, ніж фіксований мінімальний розмір його, який на кожну дату встановлення роздрібних тарифів для споживачів перераховується в національну валюту по курсу НБУ. Розмір фіксованого мінімального "зеленого" тарифу для електроенергії, виробленої об'єктами вітрової електроенергетики, величина потужності ветроустановок яких перевищує 2000 кВт, встановлений на рівні 122,77 коп. за 1 кВт*година без ПДВ.

Що виробляє електроенергію з альтернативних джерел надається право продажу енергії за "зеленим тарифом" в Оптовий ринок електроенергії з оплатою в повному об'ємі і в грошовій формі, без застосування заліків заборгованості (за розрахунками за електроенергію).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини