Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виділенні підприємства платиться ПДВ, якщо придбання того, що виділяється супроводжувалося податковим кредитом

8 червня 2010, 12:47
1265
0
Реклама

Державна податкова адміністрація України роз'яснила порядок обкладення ПДВ операцій по реорганізації підприємства шляхом виділення у своєму листі № 7465/7/16-1517-07 від 15 квітня 2010 року .

Постачання сукупних валових активів підприємства-платника податку іншому платникові, що має місце (як вважає ДПАУ) при виділенні підприємства, не є об'єктом оподаткування відповідно до підпункту 3.2.8 Закону про ПДВ .

Проте, якщо товари (послуги) при придбанні (виготовленні, будівництві) яких був сформований податковий кредитнадалі використовуються в операціях, що не обкладаються ПДВ, то відповідно до підпунктом 7.4.1 цього Закону вони вважаються при здійсненні таких операцій проданими за їх звичайною ціною і обкладаються ПДВ.

Тому при передачі валових активів на підставі передавального акту або розподільного балансу, платник ПДВ, що здійснює виділення підприємства, повинен в податковій декларації по ПДВ в розділі "Податкові зобов'язання" відобразити вартість тієї частини валових активів (виходячи із звичайних цін, але не нижче за ціну придбання), при придбанні якої раніше виник податковий кредит.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини