Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності правила, що охороняють працю на ЕОМ

6 травня 2010, 12:50
1467
1
Реклама

Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальної техніки затверджені наказом Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду № 65 від 26 березня 2010 рокунабули чинності 5 травня 2010 року.

Документ поширюється на усіх суб'єктів господарювання незалежно від форм власності, чия діяльність пов'язана з ЕОМ, містить вимоги безпеки до облаштування робочих місць операторів ЕОМ і до роботи з ЕОМ. Він обов'язковий для усіх працедавців, операторів ЕОМ, а також для усіх інших осіб, що застосовують у своїй роботі ЕОМвідеодисплейні термінали (ВДТ) і периферійні пристрої (ПУ) - клавіатуру, маніпулятор "миша", модем, мікрофон, принтер, сканнер і так далі

Правила встановлюють вимоги до виробничих приміщень, вимоги електробезпеки під час експлуатації, вимоги до робочого місця оператора. Так, робоче місце повинне відповідати загальним ергономічним вимогам ГОСТ 12.2032-78" ССБТ. Відстань від екрану до ока працівника повинна визначатися відповідно до ДСанПиН 3.3.2.007-98 ("Державними санітарними правилами і нормами роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин") - 600… 700 мм, але не ближче чим за 600 мм з урахуванням розміру літерно-цифрових знаків і символів.

Під матричні принтери передбачені обов'язково вібраційні килимки для гасіння вібрації і шуму. При роботі з ЕОМ встановлено в якості обов'язкового щоденне очищення екрану від пилу і інших забруднень, після закінчення роботи - відключення ЕОМ від електромережі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини