Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент дозволив інвестиції в інвалюті, коригування кредитних договорів з нерезидентами і не лише це...

27 квітня 2010, 16:08
1412
1
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому як закон проект № 6122що міняє правила залучення іноземних кредитів і стимулюючий вступ іноземних інвестицій.

Як результат, скасовані пункти 8, 9, 10, 11 Закону "Про внесення змін до деяких законів Україниякі обмежували кредитування в іноземній валюті.

Скасована встановлена раніше заборона на внесення резидентами (фізичними і юридичними особами) змін в договори про залучення кредитів (позик і безповоротної фінансової допомоги) у іноземній валюті від нерезидентів, а також заборона на дострокове виконання резидентами своїх зобов'язань перед кредиторами-нерезидентами.

Прибраний з тексту закону пункт про внесення іноземних інвестицій в грошовій формі тільки у національній валюті України.

Піддався змінам і Закон "Про режим іноземного інвестування". З ст. 2 виключені положення, що передубачали здійснення інвестиційної діяльності в грошовій формі виключно через інвестиційні рахункивідкриті в уповноважених банках України, і тільки у валюті, що визнається Нацбанком вільно конвертованої. З цього ж закону вилучено з ст. 13 положення про обов'язковій державній реєстрації іноземних інвестицій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини