Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Критично важливі підприємства: Кабмін ввів процедуру перевірок відповідності критеріям

Реклама

Кабмін вніс зміни до Критеріїв та порядку, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, а також критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період. Відповідна постанова від 22 жовтня 2024 р. N 1204 набуде чинності з дня опублікування.

Так, визначено, що орган, який прийняв рішення про визначення підприємства, установи, організації критично важливими в особливий період, у разі потреби проводить перевірку відповідності критеріям, зазначеним у пункті 2 цих Критеріїв та порядку, протягом діяльності підприємства, установи, організації з дати прийняття рішення про визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

За результатами проведеної перевірки орган приймає одне з таких рішень:

  • про невідповідність зазначеним критеріям та порядку, а також скасовує їх статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;

  • про відповідність зазначеним критеріям та порядку, і визначення їх критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Копію рішення, прийнятого за результатами перевірки, такий орган в одноденний строк з дня його прийняття надсилає Мінекономіки, Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони) та Мінцифри.

Читайте також: Реформа МСЕК: які заходи запланував МОЗ на виконання рішення РНБО і що вже зроблено

Про бронювання і військовий облік у практичній площині - дізнавайтесь у новій LIGA360. Свіжа аналітика, практика правозастосування, судова практика та роз'яснення держорганів на одній платформі. Замовте презентацію менеджера прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини