Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсація 15% вартості при купівлі техніки: Мінекономіки затвердило перший перелік

Реклама

Міністерство економіки підписало перший наказ про перелік техніки та обладнання вітчизняного виробництва, покупцям яких держава повертатиме 15%. До нього увійшла продукція дев'яти українських виробників. Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко, передає пресслужба Мінекономіки.

«До переліку увійшли 88 позицій від 9 українських виробників - автобуси, вантажівки, ліфти, причепи, цистерни та сільгосптехніка. Відповідно, купуючи їх людина може отримати 15% компенсації від держави  через банки-партнери програми.  Запрошую інших виробників з локалізацією 40% і більше долучатися до програми. Наша мета - підтримати виробників, зробити їх більш конкурентними й стимулювати попит на продукцію», - зазначила Юлія Свириденко.

Заступник Міністра економіки Андрій Телюпа повідомив, що до наказу увійшли підприємства, які подали заявки протягом першого тижня після запуску програми. 

Він зазначив, що перелік планують оновлювати щотижня і все залежатиме від активності підприємств.

«Наразі ведемо переговори з банками, через які покупці отримуватимуть компенсацію. Після підписання меморандумів програма стартує для покупців», - розповів Андрій Телюпа.

Так, покупці можуть отримати 15% компенсації (без урахування ПДВ)  за придбання енергетичного, колісного, будівельного та спеціального обладнання.

Для виробників, щоб взяти участь у програмі потрібно:

  • Подати електронну заявку до Мінекономіки.

  • Надати інформацію про ступінь локалізації, калькуляцію собівартості та технологічні операції, розрахунок питомої ваги витрат на оплату праці.

  • Після перевірки Мінекономіки товари будуть включені до публічного переліку, інформація з якого передаватиметься банкам для реалізації програми.

Для покупців:

  • оплатити техніку та обладнання через уповноважений банк;

  • подати до банку заяву на компенсацію разом із копією платіжного документа та актом прийняття-передачі;

Компенсацію на товари, придбані до 1 грудня 2024 року, можна отримати в поточному році, за умови подачі заявки до 5 грудня. На техніку, придбану після 1 грудня, компенсація буде нараховуватися в наступному році. Фінансування залежить від черговості надходження заявок і наявності бюджету.

Читайте також: Іноземці вже можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн: Мінцифри запустило програму uResidency

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини