Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Іноземці вже можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн: Мінцифри запустило програму uResidency

Реклама

У вересні в Україні стартує повноцінний запуск програми uResidency - електронного резидентства для іноземців, які хочуть вести бізнес в юрисдикції нашої країни. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, зазначивши, що реалізація проєкту дозволить Україні отримати додаткові надходження від податків е-резидентів та нові можливості для залучення інвестицій.

uResidency - це спеціальний статус, що дає право іноземцям зареєструвати бізнес в юрисдикції України, отримувати дохід за межами України та автоматично сплачувати податки в Україні. Для е-резидентів діятимуть спеціальні податкові умови - усього 5% від суми доходу. При цьому сплата податків та формування звітності відбувається автоматично.

Яка процедура оформлення?

Щоб отримати статус е-резидента не потрібно відвідувати Україну. Потенційний е-резидент повинен заповнити заяву через мобільний застосунок або на сайті е-резидентства України, відвідати українське консульство для ідентифікації та відкрити банківський рахунок. Згодом процедура ідентифікації буде теж цифровізована й доступна онлайн.

Хто зможе отримати такий статус?

На першому етапі очікується долучити близько 1 000 е-резидентів. Фокус uResidency - на спеціалістах ІТ-сфери з Азії та Європи. Наразі послуга буде доступна для громадян Словенії, Індії, Пакистану і Таїланду із подальшим розширенням програми на інші країни. При цьому забороняється участь у програмі країнам, визнаним державою-агресором та/або державою-окупантом щодо України.

Програма реалізується Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA і за фінансової підтримки Академії електронного управління Естонії.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини