Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку наступного року в Україні почне діяти новий інструмент для залучення інвестицій у сільське господарство

Реклама

Незабаром на фінансовому ринку України почне діяти новий інструмент для залучення інвестицій у сільське господарство - аграрні ноти.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку поінформувала, що підготувала всю необхідну нормативну базу для старту цього інструменту з початку наступного року.

З 1 січня 2025 року набирає чинності Закон «Про аграрні ноти», який передбачає створення окремого Реєстру аграрних нот. Комісія вже розробила та затвердила відповідний нормативний акт, що регулює роботу цього реєстру. У ньому відображатиметься інформація про:

- видачу, зміст та зміну реквізитів аграрних нот;

- припинення й обтяження аграрних нот;

- початок примусового виконання зобов'язань за аграрними нотами на підставі спеціальної виписки з Реєстру.

Крім того, регулятор вніс зміни до Положення про провадження депозитарної діяльності, які визначають особливості обліку аграрних нот у системі Центрального депозитарію, депонування неемісійних цінних паперів тощо. Також були прийняті додаткові нормативно-правові акти для регулювання відносин, що виникають під час обігу аграрних нот.

Нормативні акти, які набирають чинності з січня 2025 року:

Довідково: аграрна нота - це неемісійний цінний папір в електронній формі, що існує як обліковий запис у системі депозитарного обліку цінних паперів. Інформація про реквізити аграрних нот та інші дані відображається в Реєстрі аграрних нот.

Традиційні паперові аграрні розписки продовжуватимуть використовуватись згідно із Законом «Про аграрні розписки».

За матеріалами Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Новий контрагент - нові ризики для бізнесу. Переконайтеся, що ваші партнери не мають прихованих міжнародних зв'язків, токсичних зв'язків з рф/рб та судових справ. Замовте презентацію інноваційних можливостей LIGA360.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини