Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За зловживання процесуальними правами до двох адвокатів застосовано заходи процесуального примусу у вигляді штрафу

Реклама

Господарський суд міста Києва поінформував, що наклав штраф на двох адвокатів за вчинення дій, які визнані зловживанням процесуальними правами.

Один адвокат з 30.09.2024 по 04.10.2024 послідовно подавав від імені різних клієнтів 4 тотожні заяви про забезпечення позову (всього подано шість таких заяв) із наступним їх відкликанням.

Такі дії продовжувалися, незважаючи на відмову судом по суті у задоволенні такої заяви, і визнані судом спробою маніпулювати автоматизованою системою.

Другий адвокат з метою недопущення вирішення судом питання щодо вказаних заяв, через декілька годин після реєстрації заяв, подавав заяви про відвід суддів.

Суд визнав, що метою заяв про відвід було недопущення вирішення судом питання про забезпечення до 05.10.2024.

Справа № 910/12143/24.

Господарський суд міста Києва нагадав, що синхронне подання однотипних заяв як однією особою, так і від імені різних осіб може визнаватися зловживанням процесуальними правами, із притягненням винних осіб до відповідальності у вигляді штрафу.

За матеріалами порталу «Судова влада України»

Отримуйте максимум інформації та аналізуйте судову практику на 360! До кожного судового рішення - пов'язані кейси, експертна аналітика, НПА тощо. Замовте презентацію нового рішення LIGA360 для вашої компанії.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини