Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Я обрав цю професію, бо вірю в силу закону та прагну бути корисним суспільству». Думки юристів про свою професію – Частина 2

8 жовтня 2024, 17:25
55
0
Автор:
Реклама

Війна змінила роботу юристів та підходи до неї. Багато хто в професії відчув підвищену відповідальність перед суспільством і переосмислив свою роль - як в роботі з приватним сектором, так і в роботі зі зверненнями громадян.

До Дня юриста ми запитали у різних представників юридичної професії, чому вони обрали саме цей шлях, що для них значить їхня робота та як вона змінилась у зв'язку з війною. У матеріалі «Юрист - це більше, ніж просто експерт у законі» ми вже розказали, як бачать свою місію юристи, які зосередились у своїй роботі на захисті інтересів приватного сектору.

Герої цього матеріалу - юристи, які бачать своє призначення у тому, щоб приносити користь людям. Це вимагає від них не лише професійних знань, а й великої відданості та емпатії.

Владислав Зайцев, голова комітету з міграційного права Асоціації правників України, адвокат АО «ЮК «АРЕС», юрист Гарячої лінії АПУ з питань, пов'язаних з військовою агресією, її наслідками та воєнним станом:

Моя місія як юриста - захищати права людей та сприяти справедливості. Я обрав цю професію, бо вірю в силу закону та прагну бути корисним суспільству. Бути юристом - значить допомагати людям у складних ситуаціях, використовуючи знання закону. Це відповідальність, допомога людям та постійне вдосконалення.

Війна змінила акценти моєї роботи на допомогу постраждалим від війни, захист прав переселенців, а також правову підтримку військових та їхніх сімей.

Мар'яна Леус, головний юрист відділу інформаційної політики та комунікацій Координаційного центру з надання безоплатної правничої допомоги:

Для мене професія юриста - це поєднання моїх життєвих принципів та професійних цінностей. Вибір фаху був продиктований моїм гострим відчуттям справедливості та відповідальності. Бути юристом - це мати справжнє покликання та захищати права кожного, хто звертається за допомого.

Війна практично повністю змінила наше життя і погляд на багато речей. З одного боку, війна - це травми, смерть, знищення майна. А з іншого - порушення прав значної частини громадян. Зараз у роботі зосереджуюсь на підготовці юридичних консультацій і роз'яснень з правових питань, у першу чергу для таких категорій осіб, як військовослужбовці, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, торгівлі людьми.

Під час війни важливо розуміти, наскільки поширені порушення прав громадян і що своєчасно отримана кваліфікована юридична консультація - це запорука захисту та відновлення порушеного права.

Анастасія Матвєєва, керівник центру аналізу інформації комплексного рішення для контролю ризиків LIGA360:

Професія юриста в IT-сфері стала для мене справжньою місією. Моя мета - допомагати компаніям та клієнтам захищати свій бізнес та свої інтереси. Кожен день моєї роботи - це можливість вплинути на розвиток технологій та створити нові можливості для бізнесу, який користується нашими legal-tech рішеннями.

У повсякденній роботі я займаюся підготовкою аналітичних консультативних матеріалів для юристів України і не тільки, щоб компанії та фахівці завжди мали під рукою інструмент, який допоможе ухваленню ефективних рішень та зменшить ризики, зокрема й правові.

Валерія Гудій, партнер ЮФ «Ілляшев та Партнери», експерт у вирішенні адміністративних і трудових спорів, юридичному супроводі перевірок підприємств державними контролюючими органами

Юрист є тією опорою, на яку розраховують клієнти у цей непростий час. Наша професія - це виклик, постійна боротьба для розвитку більш справедливого суспільства і правової держави. Моя місія - захищати права клієнтів у надзвичайних умовах.

Юлія Зацаринна, головний юрист відділу правопросвітництва та комунікацій Координаційного центру з надання безоплатної правничої допомоги:

Я бачу свою почесну і нелегку місію в служінні людям, формуванні правової культури та правової свідомості громадян. Ця професія вимагає виняткових особистих якостей - честі, гідності, відданості справі, наполегливості.

Професія юриста є ключовим моментом у реалізації моїх професійних якостей, становлення мене як особистості. Для мене бути юристом - це бути корисною для людей. Я допомагаю людям зрозуміти прості юридичні істини, роз'яснюю права та обов'язки, раджу, як в тій чи іншій ситуації потрібно діяти. Зараз я працюю з військовими - це наша надія та опора. Цій категорії громадян також потрібно знати свої права та обов'язки у правому просторі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини