Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін удосконалив процедуру комісійної торгівлі транспортними засобами

Реклама

На засіданні 1 жовтня, Кабмін прийняв постанову,  відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі транспортними засобами, зокрема щодо обов'язкового подання документа, що підтверджує вартість транспортного засобу, для укладання договору купівлі-продажу. Про це повідомила пресслужба МВС.

Станом на сьогодні продаж від двох легкових автомобілів у рік обкладається податком на прибуток на 2-й автомобіль 5%, а на 3-й в рік та більше - 18%. Реалізація першого транспортного засобу впродовж року - без податку. Продаж першого вантажного автомобіля - 5 %, а другого і наступних - 18 %.

Ухваленою постановою встановлено, що коли особа реалізовує легковий автомобіль (від двох і більше) або вантажний у сервісних центрах МВС України - обов'язковою вимогою є надання довідки про середню вартість або експертну оцінку вартості транспортного засобу.
Зазначається, що це має забезпечити сплату податків повною мірою.

Середню ринкову вартість із легкістю можна перевірити на сайті Міністерства економіки України.

Читайте також: Раді рекомендують удосконалити законодавче регулювання найму і позички транспортних засобів

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини