Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді рекомендують удосконалити законодавче регулювання найму і позички транспортних засобів

Реклама

Комітет з питань правової політики Верховної Ради рекомендує Парламенту включити до порядку денного дванадцятої сесії законопроєкт № 11302 "Про внесення змін до статей 799 та 828 Цивільного кодексу України щодо удосконалення законодавчого регулювання найму і позички транспортних засобів" та за результатами розгляду його у першому читанні прийняти за основу. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Пропонується внести зміни до частини другої статті 799 та частини четвертої статті 828 Цивільного кодексу України. Зокрема, передбачити, що лише договір найму чи позички транспортного засобу строком на три роки і більше укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню. При цьому враховано, що згідно частини четвертої статті 209 ЦК України, сторони завжди можуть добровільно звернутися до нотаріусів за посвідченням договорів оренди чи позички транспортних засобів і на менший строк.

"На практиці, сторони таких договорів, зокрема короткострокових, задля оперативного їх укладення, зазвичай не посвідчують їх нотаріально. Однак, суто формальне недодержання вимоги ЦК України про нотаріальне посвідчення найму та позички транспортних засобів, зумовлює нікчемність таких договорів та пов'язані із цим негативні наслідки для їх сторін. Скажімо, у разі відшкодувань при ДТП. Таким чином, слід констатувати необхідність внесення відповідних змін до статей 799 та 828 Цивільного кодексу України задля забезпечення розумності, пропорційності та ефективності законодавчого регулювання оренди та позички транспортних засобів", - переконані автори законопроєкту.

Читайте також: Як продати авто через Дію

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини