Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

1 жовтня стартують перші онлайн-аукціони у межах проєкту "Земельний банк"

Реклама

З 1 жовтня стартують перші онлайн-аукціони у межах проєкту "Земельний банк", які відкривають можливість прозорої оренди державних земель.

Фонд держмайна пояснив, що цей проєкт створює рівні умови для всіх учасників ринку, де кожен має можливість взяти участь в онлайн-аукціонах на справедливих умовах.

Його мета - забезпечити нові можливості для розвитку сільського господарства.

У ФДМУ поінформували, що кількість оголошених аукціонів з оренди державних земель постійно зростає. Зараз їх вже 65 і охоплюють вони 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок зосереджена у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

Зазначається, що сьогодні фермери та агрокомпанії мають можливість обрати землі з понад 4000 га. На аукціонах представлені земельні ділянки від невеликих господарств у 2 га до значних масивів у 262 га. Стартова ціна оренди - від 9 тис. гривень до 1,14 млн грн.

Однак переможе найвища пропозиція, яка буде визначена під час прозорого онлайн-аукціону.

Ознайомитися з лотами можете в електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" або на вебсайті "Земельного банку" в розділі "Мапа".

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Читайте також:

ФДМУ створив Державний земельний банк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини