Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області

Реклама

Вища рада правосуддя з 7 жовтня 2024 року змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області шляхом її передачі до Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська.

"У зв'язку зі здійсненням російською федерацією обстрілів Добропільської територіальної громади Донецької області, щоденним просуванням російських військ у бік міста Добропілля, а також з метою збереження життя та здоров'я суддів, працівників та відвідувачів суду, а також своєчасної евакуації судових справ і матеріальних цінностей виникла необхідність зміни територіальної підсудності судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області", - пояснили в ВРП.

Під час визначення оптимального варіанту зміни територіальної підсудності ураховувались:

  • наявне навантаження суду, підсудність справ якого змінюється, і суду, якому передається відповідна територіальна підсудність судових справ;

  • географічне розташування;

  • реалізація учасниками судових справ права на доступ до суду.

Зазначається, що наведене може бути забезпечене за умови відрядження суддів суду, територіальна підсудність судових справ якого змінюється, до суду, якому буде передано територіальну підсудність судових справ.

За матеріалами Вищої ради правосуддя

Отримуйте максимум інформації та аналізуйте судову практику на 360! До кожного судового рішення - пов'язані кейси, експертна аналітика, НПА тощо. Замовте презентацію нового рішення LIGA360 для вашої компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини