Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замовники тендерів на будівництво будуть зобов’язані оприлюднити на Prozorro ціни на матеріальні ресурси: ухвалено Закон

Реклама

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо забезпечення оприлюднення замовниками у електронній системі закупівель інформації про ціни на матеріальні ресурси під час закупівель послуг з поточного ремонту та робіт з будівництва (прозоре будівництво)" (законопроєкт №11057). Про це повідомила пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Голова Комітету з питань антикорупційної політики у Верховної Ради України Анастасія Радіна поінформувала, що після набрання Законом чинності усі без винятку замовники тендерів на будівництво, у тому числі дорожнього, будуть зобов'язані оприлюднити на Prozorro ціни на матеріальні ресурси (кошториси) упродовж трьох робочих днів з дати укладання договору з підрядником чи внесення змін до цього договору. «Разом з цінами замовники, як і раніше, оприлюднюватимуть договір з будівельним підрядником із усіма додатками», - додала вона.

Закон діятиме як під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, так і у мирний час.

Документ визначає, що невід'ємними додатками до договору про закупівлю послуг з поточного ремонту, робіт з будівництва нових, розширення, реконструкції, капітального ремонту та реставрації існуючих об'єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення є документи, які містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси, а також визначає інформацію про будівельні матеріали, яка обов'язково має міститись у таких документах, а саме:

  • найменування,

  • характеристики,

  • одиниця виміру,

  • відпускна ціна,

  • кількість,

  • вартість транспортування;

  • заготівельно-складські витрати.

Шукаєте шаблон договору? Шаблони за 11 найпопулярнішими тематиками надасть Contractum від LIGA360. Заповнюйте мінімум полів та отримайте договір з оптимальною структурою. Спробуйте сьогодні.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини