Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Окремі процедури проходження медико-соціальної експертизи змінять: законопроєкт пройшов перше читання

Реклама

17 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу проєкт Закону № 11225 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур проведення медико-соціальної експертизи».

Законопроєкт має на меті внести зміни до окремих процедур проходження медико-соціальної експертизи. Зокрема, змінами до законів «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» та «Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я» запропоновано виключити обов'язок особи проходити медичний огляд у МСЕК і передбачається право особи визначати форму своєї участі в засіданні медико-соціальної експертної комісії (особисто чи дистанційно).

У Законі «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» запропоновано встановити обов'язок медико-соціальної експертної комісії взаємодіяти з мультидисциплінарною реабілітаційною командою, своєчасно приймати рішення щодо підтвердження стійкого обмеження життєдіяльності та встановлення статусу "особа з інвалідністю" або "дитина з інвалідністю". Також змінами до Закону передбачено внесення до централізованого банку даних з проблем інвалідності та до електронної системи охорони здоров'я інформації про повнолітніх осіб, які пройшли медико-соціальну експертизу, а саме: відомості акта огляду та протоколу засідання комісії, рішення комісії, а також індивідуальну програму реабілітації. Унесення відповідних даних є важливими складовими цифровізації маршруту пацієнта.

За матеріалами пресслужби Апарату ВР

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини