Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2025 році ФОПів знов зобов’яжуть сплачувати ЄСВ

Реклама

У 2025 році ФОПів знов зобов'яжуть сплачувати ЄСВ. Про це повідомила народний депутат Ніна Южаніна, зазначивши, що зупинення дії цієї норми Закону про ЄСВ передбачено п. 3 прикінцевих положень проєкту державного бюджету (законопроєкт № 12000).
"Відповідні зміни було внесено на початку повномасштабного вторгнення, а саме:
з 1 березня 2022 року до припинення війни, а також протягом наступних 12 місяців всі підприємці мають право не нараховувати, не обчислювати і не сплачувати ЄСВ за себе. Право спачувати ЄСВ добровільно весь цей час було, і податкова неодноразово наголошувала, що сплата ЄСВ впливає на зарахування страхового стажу", - йдеться в повідомленні.
За її словами, довоєнну систему оподаткування можна буде вважати остаточно повернутою.

Також Ніна Южаніна зазначила, що ще одна норма щодо ЄСВ, передбачена в законопроєкті про держбюджет на 2025 рік, - збільшення розміру максимальної бази для нарахування ЄСВ з нинішніх 15 до 20 мінімальних зарплат (ст. 40 проєкту).
"Тобто наступного року внесок нараховуватиметься із зарплат на 40 тисяч більших, ніж сьогодні, - до 160 тис. грн. Максимальна сума ЄСВ становитиме 35200 грн(сьогодні 26400 грн)", - пояснила нардеп.

Вона додала, що внесок за новими правилами сплачуватимуть як роботодавці, так і ФОПи за себе.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше. 

Читайте також: Класифікація сонячних панелей, інверторів та електричних акумуляторів: Держмитслужба роз'яснила особливості митного оформлення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини