Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Економічне бронювання: які проблемні питання опрацьовують в Парламенті?

Реклама

Профільні комітети Верховної Ради пропрацьовують всі можливі варіанти економічного бронювання. Про це на зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією повідомила голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк.

Вона вказала, що економічний комітет ВР активно бореться за вирішення цього питання.

«Справа в тому, що проблема комплексна і тут потрібне зважене політичне рішення. Наразі озвучується дуже багато пересторог. Тому рухатися, пропрацьовуючи можливі варіанти, потрібно дуже обережно. Наразі проблема в тому, що у бізнес-спільноти немає чіткого розуміння, як бронювання відбуватиметься і взагалі - для кого ця опція доступна, а для кого ні. Тому компаніям важливо отримати чітке рішення, і відповідно до нього адаптувати всі свої процеси і надалі працювати, що через невизначеність зараз просто неможливо», - сказала Олена Шуляк.

За її словами, бізнес-спільнота озвучує декілька найбільш розповсюджених проблемних моментів щодо бронювання:

  • неможливість бронювання фопів.

  • невизначеність у термінах бронювання, коли не зрозуміло, як діяти після завершення 6-місячного періоду бронювання. Наприклад, чи потрібно подавати документи на перебронювання, чи бронювати з нуля, чи працівники будуть вважатися придатними для мобілізації.

  • додаткові ризики створює вимога бронювати не більше 50% від загальної кількості військовозобов'язаних працівників. Багато компаній не подають списки на бронювання через побоювання, що іншу половину військовозобов'язаних працівників мобілізують.

  • терміни розгляду заявок на бронь. Наприклад, компанії можуть чекати відповіді від Міністерства Оборони до 5-6 місяців, при цьому, найменша помилка в пакеті поданих документів на бронювання означає повернення цих документів без будь-яких пояснень. Відповідно, у бізнесу немає розуміння, що і як потрібно виправити.

Читайте також: Чинні відстрочки від призову працівників підприємств продовжено на місяць

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини