Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнено вимоги до повісток у частині присвоєння унікального QR-коду: постанова Кабміну

Реклама

Кабмін постановою від 16 серпня 2024 р. N 951 вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Відповідна постанова набуде чинності з дня опублікування.
"Уточнено вимоги до повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, у частині присвоєння таким повісткам унікального електронного ідентифікатору у вигляді QR-коду, за допомогою якого можна перевірити всю інформацію, зазначену у повістці", - зазначив  Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Так, визначено, що кожна повістка, сформована за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів (далі-Реєстр), містить унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду.

QR-код містить інформацію, зазначену в пункті 29 цього Порядку, а також реєстраційний номер поштового відправлення у разі відправлення повістки засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням.

Повістка, сформована за допомогою Реєстру, може бути роздрукована. У такому разі її паперова форма повинна містити придатний для зчитування QR-код з відповідною інформацією.

Також визначено, що повістки, сформовані за допомогою Реєстру, можуть:

  • централізовано друкуватися і надсилатися військовозобов'язаним та резервістам засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення;

  • друкуватися та вручатися військовозобов'язаним та резервістам під час оповіщення у роздрукованому вигляді.

У разі надсилання повістки, сформованої за допомогою Реєстру, засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення, на такому відправленні повинні зазначатися штриховий кодовий ідентифікатор оператора поштового зв'язку, прізвище, власне ім'я та по батькові (за наявності), адреса громадянина, якому надсилається повістка.

В описі вкладення зазначається інформація про найменування поштового відправлення, власне ім'я та по батькові (за наявності), адреса громадянина, якому надсилається поштове відправлення, найменування вкладення із кількістю аркушів, власне ім'я та прізвище керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу, інформація про дату накладення кваліфікованого електронного підпису.

Читайте також: Економічне бронювання: які проблемні питання опрацьовують в Парламенті?

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини