Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

1 серпня частково набрали чинності зміни до ПКУ щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану

Реклама

1 серпня частково набрав чинності Закон № 3813-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства».

Окремі норми наберуть чинності:

  • з дня, наступного за днем опублікування цього Закону, але не раніше 1 липня 2024 року;

  • з 3 вересня 2024 року;

  • з першого числа третього місяця, наступного за місяцем опублікування цього Закону;

  • з 1 січня 2025 року.

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, що Закон передбачає:

- запровадження Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану;

- до Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства включатимуться юридичні особи та фізичні особи - підприємці, резиденти Дія.Сіty, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв з урахуванням системи оподаткування (зокрема, вимоги до рівня сплати податків, вимоги до рівня нарахування заробітної плати тощо);

- платники податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги:

  • мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів;

  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування;

  • скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій;

  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі у режимі відеоконференції.

* * *

Детальніше про те, що передбачає ухвалений Закон, читайте в аналітичних матеріалах, підготовлених спеціально для Порталу ЮРЛІГА:

    Хочете оцінити фінансову стабільність бізнес-партнера? Перевірити чи не має він боргів, судових справ? Спробуйте нове рішення LIGA360 від LIGA ZAKON! Всі види джерел для всебічної оцінки контрагентів: реєстри, судові рішення, санкційні списки та медіа. Залиште заявку на презентацію LIGA360 для вашої команди.

    Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях

    Схожі новини