Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт про економічне бронювання: Голова Комітету з питань економічного розвитку розповів про нові ідеї

Реклама

Голова Комітету  з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів про роботу над законопроектом про економічне бронювання.
За його словами, відвідавши п'ять бригад на Півночі і Сході країни та поспілкувавшись з офіцерами ще двох підрозділів, від військових було отримано декілька ідей, які б могли доповнити й покращити інструмент економічного бронювання:

1. Економічне бронювання - лише на 1 рік. Без права продовження. Тобто, 1 особу можна забронювати максимум 1 раз і не довше ніж на рік. "Це абсолютно реально прописати в проекті закону", - зазначив він.

2. Паралельно з бронню, роботодавець має забезпечити працевлаштування нового, або підвищення кваліфікації чи навчання існуючого співробітника, який не є військовозобов'язаним (жінки, ветерани, люди, які не підпадають під мобілізацію за віком), і який замінить заброньовану особу після закінчення броні.

"Це важче оформити технічно, але не неможливо. Зараз хочемо провести консультації з бізнесом і після цього вирішимо як рухатись далі по цьому", - зазначив Дмитро Наталуха.

3. Економічна мобілізація (за його словами, найцікавіша ідея, хоч поки видається складною для реалізації технічно).

"Простими словами - це можливість забронювати спеціаліста коштом надання Силам Оборони товарів/робіт/послуг на суму щомісячної вартості броні. Умовно, працює СТО, яке має потребу забронювати 4 майстрів - це 80 000 грн/місяць додаткового військового збору за бронь. Але це СТО такі додаткові видатки собі дозволити не може. Тоді воно укладає прямий договір з умовною бригадою і щомісяця надає їй безкоштовні послуги на вартість цих 80 000 грн, а натомість отримує право забронювати цих майстрів", - пояснив парламентар.

Дмитро Наталуха вважає, що це дозволить військовим суттєво економити свої гроші і майже одразу відчути позитивний ефект бронювання на собі.

Читайте також: Економічне бронювання: які проблемні питання опрацьовують в Парламенті?

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії. 

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.   

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини