Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок електронної взаємодії між ЄДР та інформаційними системами Державної податкової служби

Реклама

Міністерство юстиції та Міністерство фінансів затвердили Порядок електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та інформаційними системами Державної податкової служби України.

Відповідний наказ № 2040/5/327 «Про електронну інформаційну взаємодію між Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і інформаційними системами Державної податкової служби України» зареєстровано в Мін'юсті 9 липня 2024 року за № 1026/42371.

Наказ № 2040/5/327 набирає чинності з дня розміщення на вебсайті Міністерства юстиції інформації про впровадження електронної інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і інформаційними системами Державної податкової служби через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта».

Відповідно до Порядку інформаційна взаємодія здійснюється безоплатно з використанням прикладних програмних інтерфейсів ЄДР та інформаційних систем ДПС через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта».

Організацію інформаційної взаємодії забезпечують технічний адміністратор ЄДР та ДПС.

Технічний адміністратор ЄДР в межах інформаційної взаємодії забезпечує:

  • передачу до інформаційних систем Державної податкової служби з інтервалом до двох годин інформації з Єдиного державного реєстру про реєстраційні дії у вигляді переліку ідентифікаторів реєстраційних дій, що проведені у цей період;

    • доступ до відомостей щодо кожної проведеної реєстраційної дії;

      • доступ до документів щодо обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість, та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

        За матеріалами Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

        Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

        Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

        Залиште коментар
        Увійдіть щоб залишити коментар
        Увійти
        Підпишіться на розсилку
        Головні новини і аналітика для вас по буднях

        Схожі новини